Susma Sanatı

Susma Sanatı

Susmak doğru yerde ve zamanda kullanıldığında insanların elindeki en büyük koz olabilir.Bir insanın size yalan söyleyip söylemediğini susarak anlayabilir onun içten içe doğru söylemeye yöneltebilirsiniz.Bazı zamanlarda ise konunun en heyecan verici kısmında susarsanız insanların dinlemelerine ve meraklarını kendinize çekip ve dinlettiğinize emin olursunuz bu sayede hem aktif dinleme hemde kendinizi değerli hisederseniz.

 1)Karşındaki konuşurken siz susup evet, hıh ,haklısın gibi kelimeler kullanırsanız karşı taraf mutlu olup kendinin dinlendiğini hisseder.

2) Susma sanatının bir güzelliği de karşındaki kişi eğer sana yalan söylüyorsa konuyu anlattığında sessizce dinle konuyu bitirdiğinde gözünün içine bakarak kısa bir süre sesini çıkartma eğer yalan söylüyorsa zaten yavaştan çözülür.

3) Susarak karşıdaki insanları tanırsınız yalan söylemek gibi sustukça karşıdaki kişi suskunluğu bozabilmek için kendini açıklamaya başlar.

4) Eğer beden dilinin ne anlama geldiğini biliyorsanız karşınızdaki kişinin sustuğu zaman yaptığı hareketleri incelerseniz size ufak ipuçları verebilir.

        ÖRN: Sizinle masada oturmaktan mutlu yada rahatsız olduğunu anlayabilirsiniz.

5) Düzgün şekilde kullanılan susma sanatı insanların ağzından laf almaya yarar.

6) Susma sanatını mimiklerle desteklediğinde eline çok güçlü bir silah geçmiş olur.

7) Unutmayın susmak ve sessiz kalmanın birbirinden farklı olduğu.

        Susmak: Karşınızdakini dinliyormuş gibi gözükürken.

        Sessiz Kalmak: Sizi suçlu durmuna düşürebilir.

8) Susma sanatını kullanırken önüne boş bir şekilde bakmak insanlara "Ben bir halt yedim" demenin bir başka yoludur sanatı kullanırken dikkat etmek gerekir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sunum Haritası Nedir?

Beden Dili ve Jestlerin Sözsüz İletişimdeki Rolü